Blog

Welcome to my blog

Yleinen

10 suosikkielokuvaani – erityisesti näistä elokuvista olen pitänyt

Perheemme ahmii elokuvia. Kun Makuuni ja Filmtown olivat vielä olemassa kuului viikonloppurutiineihin vierailu dvd-hyllyillä ja irtokarkkilaareilla. Emme käy aivan vietävän paljon elokuvateattereissa, mutta parhaimmat lastenelokuvat käymme usein katsomassa. Nyt, kun eletään suoratoistopalvelujen aikaa, katsomme uusimmat elokuvat netistä vuokraamalla.

Toiset elokuvat jäävät mieleen, toiset unohtuvat melko pian, ja jotkut tekevät lähtemättömän vaikutuksen.

10 suosikkielokuvaa:

Tässä siis satunnaisessa järjestyksessä 10 suosikkielokuvaani, joista olen pitänyt. Näiden lisäksi hyviä elokuvia löytyy toki roppakaupalla, mutta kymmeneen ei mahdu enempää. Suosikkielokuvieni joukossa on aikuisten elokuvia sekä koko perheen elokuvia.

All is lost

Sanon heti alkuun etten juurikaan välitä Robert Redfordista, joka on All is lost -elokuvan päänäyttelijä. Redford ei ole koskaan heilautellut suuntaan ei toiseen, mutta tämän elokuvan myötä arvostukseni nousi roimasti.

Elokuvassa Redford näyttelee Intian valtamerellä yksin purjehtivaa miestä, joka yhtenä aamuna herää törmäykseen keskellä aavaa merta. Siitä alkaa yksinäisen miehen selviytymistaistelu, joka pitää otteessaan niin, että sohvalta meinaa pudota. Aivan erityistä tässä elokuvassa on vuorosanojen puute. Koska purjehtija on yksin veneessään, niin kenellepä hän edes puhuisi? Elokuvassa ei montaa repliikkiä lausuta, ja niistäkin suurin osa vasta leffan loppumetreillä.

K-16 | 1h 46min | 2013

Batman : Yön ritari

Batmanit ovat mainioita, mutta Yön ritari niistä parhaimpia! Juuri tämä elokuva on se, jossa Heath Ledger esitti mielipuolista Jokeria. Yön ritari on synkkä ja pimeä, juuri sopiva elokuva sohvan pohjalle kääriytymiseen.

K-12 | 2h 25min | 2008

Vakoojat valepuvuissa

Vakoojat valepuvuissa on loistava koko perheen elokuva alakouluikäisten lasten perheessä. Me kävimme katsomassa tämän elokuvateatterissa, mutta on se kerran vielä vuokrattukin. Tämän elokuvan parissa viihtyvät aikuisetkin ja sen parissa saa nauraa monta kertaa.

Supervakooja Lance Sterling on kaikkien ihailema agentti, jota myös nuori tiedemies Walter ihailee tiedustelupalvelun kaukaisimmasta nurkasta. Walterilla on mielessään monta hyvää vinkkiä, joilla Lance voisi tuoda hyvää maailmaan, mutta Lancea ei Walterin ideat kiinnosta. Sitten tiedekokeiluissa käy pieni kömmähdys ja miehet joutuvat yhdessä aivan uuteen tilanteeseen ja seikkailuun.

K-7 | 1h 38min | 2019

Casablanca

Casablanca on romanttinen elokuva vuodelta 1942, päähenkilöinä elokuvassa on Humbrey Bogart ja Ingrid Bergman. Elokuvassa eletään maailmansodan aikaa Casablancan kaupungissa, joka on sekasorrossa, sillä se on ainoa tie pois natsien valtaamasta Euroopasta.

Humbrey Bogartin näyttelemä Rick pitää Casablansassa ravintolaa, joka on kaupungin suosituin kohtaamispaikka. Rickin elämä kuohuu, kun baarin ovista astuu sisään Ilsa, jonka Rick on yrittänyt unohtaa.

S | 1h 42min | 1943

Eat pray love

Myös Eat pray love kuuluu romanttisiin elokuviin, ja se on genre josta en juurikaan välitä. Tulin katsoneeksi joskus tämän elokuvan paremman puutteessa ja itse asiassa se tempaisi mukaansa.

Julia Roberts esittää elokuvassa newyorkilaista Liziä, jota oma elämä alkaa ahdistaa. Liz on hyvin toimeen tuleva nainen, joka ei ole tyytyväinen oikein mihinkään ja niinpä hän päättää irtisanoutua omasta arjestaan, pakkaa tavarat ja lähtee maailmalle etsimään itseään. Italiassa Liz löytää syömisen riemun, Intiasta rukouksen voiman ja Indonesiasta uuden rakkauden.

K-13 | 2h 20min | 2010

Teräsleidit

Kävin katsomassa Teräsleidit elokuvateatterissa ja olin ratketa naurusta, kuten muukin yleisö. Teräsleidit on valtavan upea elokuva kolmesta sisaruksesta, jotka päätyvät tien päälle yhden sisaruksen lyötyä aviomiestään Hackmannin paistinpannulla päähän. Huikea seikkailu alkaa ja muu suku yrittää pysyä perässä.

Suosittelen tätä elokuvaa varsinkin mikäli olet iältäsi jo 40+ nainen. Pidän jotenkin siitä, että keski-ikäisille naisille (jotka näen kohderyhmäksi) on tehty oma kotimainen elokuva.

K-7 | 1h 33min | 2020

Soppalinnan salaseura

Soppalinnan salaseura on suomalais-virolainen koko perheen elokuva, joka on meillä katsottu ties kuinka monta kertaa. Soppalinnan kaupungissa alkaa tapahtua kummia, kun kaupungissa leviää myrkky, joka muuttaa aikuiset käytökseltään takaisin pieniksi lapsiksi. Mysteeriä ryhtyvät selvittämään lasten ryhmä, Soppalinnan salaseura.

K-7 | 1h 44min | 2015

A monsters call

A monsters call -elokuvan päähenkilö 12-vuotias Conor on joutunut kokemaan paljon. Hänen äitinsä on vakavasti sairas ja koulussa herkkää piirtelijäpoikaa kiusataan. Ei kovin valoisa elämä, saatika tulevaisuus.

Conorin kotitalon vieressä kasvaa ikivanha marjakuusi, joka paljastuu enttimäiseksi hirviöksi, joka alkaa ilmestyä Conorin ikkunan alle. Jättiläispuu lupaa kertoa pojalle kolme tarinaa, jonka jälkeen Conorin on paljastettava entille suurin salaisuutensa eli pahin painajaisensa. Synkkä ja tunteisiin käyvä elokuva, joka kannattaa katsoa.

K-12 | 1h 49min | 2016

Django unchained

Django on vapautettu orja, josta tulee saksalaisen palkkionmetsästäjän alaisuudessa samanlainen, palkkionmetsästäjä. Lopulta kaksikko päätyy miehen luokse, joka pitää Djangon vaimoa orjanaan. Siinä juoni lyhyesti. Tarantinon elokuvassa roolihenkilöt ovat vahvoja ja mielenkiintoisia. Elokuva on sekä hauska että väkivaltainen, taattua Tarantinon laatua.

K-16 | 2h 38min | 2012

Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi

Tämä leffa on kuulunut myös niihin, jotka on tullut valittua, kun mitään muuta katsottavaa ei ole tuntunut löytyvän. Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi osoittautui kuitenkin hulvattomaksi ruotsalaiseksi elokuvaksi, jonka äärellä sai nauraa hekotella monta kertaa.

Allan on elänyt vaiherikkaan elämän ja joutuu nyt vanhainkotiin, luullen lopun olevan jo lähellä. Allan ottaa ohjat omiin käsiinsä ja karkaa ikkunasta. Karkumatkan alkupuolella Allan saa haltuunsa matkalaukullisen käteistä ja pian vanhuksen perässä on niin rikollisjengi kuin virkavaltakin.

K-12 | 1h 49min | 2016


Siinähän niitä oli! On hankalaa valita juuri ne kymmenen suosikkia, sillä hyviä elokuvia on olemassa paljon. Aikuiseen makuun sopii hyvin 45 vuotta, vuonna 1992 valmistunut Naisen tuoksu on jo klassikko, Frozen pysyy kirkkaasti tähtenä vielä lähes 10 vuotta valmistumisensa jälkeen ja Vihreä maili on ällistyttävä. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle.

You Might Also Like


1 Comment

  1. […] Katso elokuvia Kesällä, kun säät ovat mainiot, tuntuu lähes synniltä viettää ilta television äärellä. Mutta jos ulkona vihmoo räntää tai vettä tai molempia, voi huoletta tehdä iltana tai parina pesän sohvalle ja katsoa elokuvia. […]


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.