Blog

Welcome to my blog

Yleinen

20 kohdan blogihaaste

Olen rajannut tiukasti oman blogini aiheet, joista talous ja järjestäminen pyörivät tapetilla eniten. Tekstiili- ja olo-kategoriat ovat olleet vähemmällä huomiolla blogissa, mutta tällä hetkellä olen pyöritellyt pariakin tekstiiliprojektia saumuroinnista käsinkirjontaan. Ehkä kirjoittelen niistä joskus enemmän.

Ajattelin kuitenkin tällä postauksella hypätä täysin sivuraiteiteille kasaamalla 20 kohdan blogihaasteen muista blogeista poimien kohdan tuolta ja toisen täältä.

 1. Olen syntynyt... Lappeenrannassa. Ja asun yhä edelleen Lappeenrannassa.
 2. Pienenä olin varma, että isona minusta tulee…puutarhuri, se oli ehdoton toiveammattini. Myöhemmin puhkeavat siitepölyallergiat vesittivät tämän ammattitoiveen.
 3. Kolme parasta piirrettäni ovat… tiedonjano, ystävällisyys sekä huumorintaju. En tiedä mitä ystäväni tähän vastaisivat kohdallani, lieneekö yksikään kohta olisi sama..
 4. Viimeisin sisustusostokseni on…sisustustyynyliina alennushyllystä. Nykyään sisustan mieluiten viherkasveilla, niitä löytyy pelkästään olohuoneesta yli 20 kasvin verran.
 5. Minne haluaisin matkustaa…En ole vaeltaja, mutta haluaisin nähdä Patagonian. Netfilixin Chef’s table-sarjassa vierailtiin yhdessä jaksossa Patagonian aroilla ja maisemat tekivät jo television perusteella suuren vaikutuksen.
 6. Suosikkijuomani on… Juon eniten vettä, mutta pidän valtavasti myös joulun tienoilla myytävästä Julmustista. Myös Pepsi cherry maistuu.
 7. Lempiruokani on… Se on ollut lapsesta asti spagetti bolognese enkä kyllästy tähän varmaa koskaan. Pidän valtavasti myös Jamie Oliverin rogan josh currysta, joka on mainio kasvisruoka.
 8. Viikonloppuisin herkuttelen… Olen oikea sokerihiiri, mutta olen tänä vuonna onnistunut hillitsemään karkkinälkääni. Nykyisin saan makean nälkäni hyvin peitottua kuivatuilla taateleilla, tummalla minttusuklaalla sekä omenaviipaleilla. Toki pidän valtavasti myös perunalastuista, popcornista sekä irtokarkeista.
 9. Lempiblogini, joita seuraan säännöllisesti, ovat… Olen seurannut vuosikausia Karkkipäivää, joka on valtavan upea paketti matkailua sekä kosmetiikkaa. Sannin suosittelujen perusteella olen löytänyt monta hyvää kosmetiikkatuotetta. Noin vuoden päivät olen seurannut urheilija ja valmentaja Pia Pajusen blogia. Pian kirjoituksissa pidän siitä, että terveyttä ja sen edistämistä lähestytään järki kädessä, ilman fanaattisuutta.
 10. Kirjat, joita olen lukemassa nyt, ovat … Yöpöydälläni on tällä hetkellä Karen Joy Fowlerin Olimme ihan suunniltamme. Hyvä kirja, mutta en voi sanoa ahmineeni tätä teosta. Äänikirjana on menossa Kristin Hannahin Satakieli. Olen viime aikoina lukenut paljon kirjoja, jotka sijoittuvat jompaan kumpaan maailmansotaan, mutta seuraavaksi voisin siirtyä ajassa joko eteenpäin tai taaksepäin. Kirjasuosituksia otetaan vastaan.
 11. Lempilajini kirjallisuudessa on…ehdottomasti dekkarit. Pierre Lemaitren Verhoeven-kirjat ovat valtavan hyviä, mutta olen pitänyt Lemaitren kaikista kirjoista ja ihailen hänen tyyliään täysin kritiikittömästi. Tosin viimeisin kirjansa, Petoksen hinta, ei ollut parhaimmistoa.
 12. Suosikkisovellukseni kännykässä on…Instagram. Se on ainoa some-kanava, jossa ei ala ärsyttämään.
 13. Kahvini juon… mieluiten Kaslinkin Barista-maidon kanssa. Tarvitsen aamulla kaksi kuppia ja päivällä yhden, niillä pärjään seuraavaan aamuun asti.
 14. Viikkorutiineihini kuuluu…bullet journalin pitäminen. Olen ollut bullet journalisti jo useamman vuoden ajan. Teen viikonvaihteessa aina kalenteriini uuden viikkoaukeaman, jolloin tulee myös mietittyä alkaa viikkoa vähän valmiiksi. Pidän edelleen valtavasti hankkimistani bullet journalin nahkakansista.
 15. Viimeisin elokuva, jonka olen nähnyt elokuvateatterissa.. Kärsimys ja kunnia viime viikolta. Olen tällä viikolla menossa katsomaan Downtown Abbeyn. Käyn kuukauden sisään kahdesti elokuvissa, mikä on poikkeuksellisen paljon.
 16. Rentoutuakseni… Kuuntelen hyvää äänikirjaa ja istuudun nojatuoliini neulomaan. Myös liikunta toimii nykyisin hyvänä rentouttajana.
 17. Lemmikkieläimeni… on 3-vuotias seurakoira sekä noin 5-vuotias kissa. Mahdottoman rakkaita molemmat.
 18. Lempivuodenaikani on…loppukesä, jolloin sato kypsyy ja tarjolla on kotimaista vihannesta, juuresta, marjaa yms. Illat ovat lämpimpiä ja järvivedet myös.
 19. Ruokabravuurini on...ehkä vehnähapanjuurileipä. Opettelin yli 1,5 vuotta sitten Susannan opeissa hapanjuurileivän teon enkä ole sen jälkeen enää kaupan leipähyllyille juurikaan eksynyt. Teen hapanjuurella myös hyvää pizzaa, josta olen myös tunnettu ystäväpiirissäni.
 20. Tv-sarjoista pidän eniten...Sorjonen on suosikkini. Pidin myös valtavasti Silta -sarjasta, dekkareista kun tykkään. Olin myös aivan lumoissa Kuolleista palanneet (Les Revenants) -sarjaan, jonka ahmin aikoinani Yle Areenasta. Älyttömän hyvä laatusarja, jonka katsoisin mielelläni uudelleen, mikäli se olisi jossain saatavilla.

Tällainen blogihaaste! Jos haluat, niin nappaa haasteesta kiinni ja vastaa blogihaasteeseen.

You Might Also Like


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.