Blog

Welcome to my blog

Järjestäminen

Bullet journal ja nahkakannet

Luksusta!

Tilasin tämän vuoden bullet journaliini Galen Leatherin nahkakannet!  Eksyin sattumalta Galen Leatherin nettisivuille etsiessäni plannereille ja bullet journaleille vaihtoehtoja ja nähtyäni nahkakannet tein saman tien tilauksen.

Olen pitänyt muutaman vuoden bullet journalia, mutta aloin loppuvuodesta pohtimaan olisiko planneri kokeilemisen arvoinen. Pidän bullet journalin vihkomaisuudesta, mutta välillä toivon, että sen aukeamien väliin saisi lisättyä sivuja. En tuunaile bujoani suuremmin – en liimaile, piirtele tahi tarroittele sivuja täyteen. Toki olen hankkinut ihania tarroja täältä, mutta pärjään muutamalla tarrapaketilla hyvinkin pitkään.

Ihastelin siis vuodenvaihteen tienoilla plannereita, mutta sellaisen aloittamiskustannukset tuntuivat budjettiini liian tyyriiltä. Ensin plannerikansio, sitten erilaisia sivuja siihen, sivumerkit jne. Plannereiden ulkonäkö  kuitenkin viehätti ja joltakin verkkosivulta bongasin muistivihkojen ’lisäkannet’ ja sen myötä päädyin Galen Leatherin sivuille.

Käsityönä valmistetut nahkakannet

Galen Leather on perustettu 2012 Istanbulissa, Turkissa. Yrityksen perustaja Zeynep työskenteli pitkään muissa tehtävissä, sairastui syöpään ja pitkän toipumisen aikana joutui olemaan puhumatta. Niinpä, miten työskennellä minkäänlaisissa tehtävissä puhumatta kenenkään kanssa sanaakaan? Erilaisten kiemuroitten kautta syntyi Galen Leather, jonka tuotteita myydään nyt ympäri maailmaa.

Nahat ovat kasvivärjättyjä ja käsinommeltujen tuotteiden on tarkoitus kestää eliniän. Huolellisella käytöllä ja huoltamisella näin varmasti onkin – tilaamani nahkakannet ovat niin napakan oloiset, että ne tuntuvat pakasta vedetyiltä parin viikon käytön jälkeenkin.

Galen Leatherin tuotevalikoima on herkullinen: tämä kynäkotelo olisi täydellinen käsilaukussa, haluaisin myös puhelimeeni nämä nahkakannet, ja tämä toalettilaukku on ehkä kaunein maailmassa.

5 syytä miksi valitsin bullet journalin

Käytin vuosikausia erilaisia paperikalentereita, jollaisen lisäksi laukustani löytyi myös muistikirja. Kun lapset olivat aivan pieniä jäi paperikalenteri vähän huomaamattani pois käytöstä, sillä kaikenlaiset menot aikatauluineen ja muine muistettavineen jäivät vähemmälle. Vietin vuoden tai pari kokonaan sähköisen kalenterin käyttäjänä, käytän Cozi-kalenteria yhä rinnakkain bullet journalin kanssa.

Paperikalenterini täyttyi usein post-it -lapuista sekä taitelluista A4-papereista ja muistikirjassa oli ylhäällä ideat, luonnokset, kokousten muistiinpanot ym.

Bullet journal on minulle enemmän muistikirja ja vähemmän kalenteri. Pidän siinä ylhäällä kalenteria (kuukausiaukeama sekä viikkoaukeama, plus yhteenveto kuukaudesta), mutta myös muita minulle tärkeitä asioita (suoria lainauksia hyvistä kirjoista, tavoitteiden asettamista ja koska rakastan listoja: listoja, listauksia, listoja ranskalaisin viivoin, ja lisää listoja).

Bullet journalissa jokaisen viikon viikkoaukeaman voi rakentaa eri tavalla – se tuo mielestäni vaihtelua perinteisiin kalentereihin. Viikkoaukeamani sisältää aina viikonpäivät, to do-listan, ruokalistaehdotuksen sekä vaihtelevasti muita huomioita. Kuukausiaukeamaan merkitsen jo tiedossa olevat tapahtumat ja muistettavat asiat, sekä listaan kuukauden to do-listan ja tavoitteet. Joka kuukauden lopussa teen lyhyen yhteenvedon siitä mitä kuukauden aikana tapahtui ja saavutinko tavoitteet, bullet journal toimii minulle siis myös eräänlaisena päiväkirjana.

Bullet journal on minulle myös keino pysähtyä ja suunnitella. Sunnuntai on yleisin päivä, jolloin istahdan alas ja suunnittelen tulevaa viikkoa. Minä päivänä olikaan lasten harrastukset? Milloin ehdin ruokakauppaan ja minä päivänä tekemään ruokaa?  Siivoisinko wc:n tuona vai tuona iltana? Merkitsen ylös myös asiat, joita haluan tehdä: 15 minuuttia mindfulnessia, tunti opiskelua, kolme varttia Netflixiä.

Parasta bullet journalissa on:

  1. muunneltavuus
  2. kalenterin ja muistikirjan yhdisteltävyys
  3. suunnitelmallisuus säännölliseksi
  4. tilaa asioiden listaamiselle <3
  5. keino pysähtyä

You Might Also Like


3 Comments

  1. […] kuuluu…bullet journalin pitäminen. Olen ollut bullet journalisti jo useamman vuoden ajan. Teen viikonvaihteessa aina kalenteriini uuden viikkoaukeaman, jolloin […]

  2. […] vuoden alussa olen taas intoa täynnä, kun olen saanut uuden bullet journal-vihkon käsiini ja aloittelen uuden vuoden suunnittelua siihen. Bullet journal rutiinini ovat […]

  3. […] käyttänyt Leuchtturmin pistevihkoja. Nykyisin bullet journaliini kuuluvat myös Galen leatherin nahkakannet, jotka tilasin joitakin vuosia sitten ja joista pidän edelleen aivan […]


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.