Blog

Welcome to my blog

Järjestäminen

Cozi kalenteri kännykkään

Kalenterin käyttäjät jakautuvat muutamaan ryhmään. On vannoutuneita paperikalenterin käyttäjiä (seinäkalenterit vs henkilökohtaiset kalenterit) sekä se kummallinen ryhmä, joka pärjää oikeastaan kokonaan ilman kalenteria. Näiden kahden joukon välissä on ryhmä sähköisen kalenterin käyttäjiä, yleisin sähköinen kalenteri taitanee olla Google-kalenteri. Itse olen siirtynyt pikkuhiljaa sähköisen kalenterin käyttäjäksi, todettuani ensin käyttäväni samanaikaisesti kahta paperikalenteria ja kummankin olevan aina väärässä laukussa. Papereita ja muistilappuja pursuava henkilökohtainen paperikalenteri oli loppuvuodesta lähinnä surullinen muistutus kaikesta siitä mitä ei tullut tehtyä ja työkalenteriin merkitsin vain ja ainoastaan työvuorot.

Ensimmäinen sähköinen kalenteri kännykkääni ilmestyi muutama vuosi sitten. Merkitsin kalenteriin työvuorot työpaikasta A ja B, sekä harrastukset. Paperikalenteriin tai muistikirjaan kirjoitin ylös ne asiat, jotka eivät sähköiseen kalenteriin ’taipuneet’. Koska käytin lähinnä sähköistä kalenteria kävi lopulta niin, että muistikirjani sekä paperikalenterini laahasivat viikkoja jäljessä.

coziimages

Syksyllä päädyin Real Simple-lehden kautta lataamaan kännykälleni (ja tabletilleni) Cozi family organizerin. Cozi kalenterista on olemassa ilmainen versio, joka tarjoaa silloin tällöin mainoksia. En kokenut mainoksia häiritsevinä, mutta latasin vuodenvaihteessa maksullisen Cozi Gold-version. Vuosimaksun maksamalla sähköinen kalenteri taipuu useampaan toimintaan; voin vaihtaa kalenterin teemaa,  voin asettaa enemmän muistutuksia (jopa 3 muistutusta/asia), syntymäpäiväkalenteri muistutuksineen jne. Lisäksi mainokset jäävät kokonaan pois. Ilmaisessakin kalenterissa on asioita, joita perheellisenä ja arkea pyörittävänä arvostan; esimerkkinä mainittakoon ostoslista sekä to do-lista. Aiemmin kirjoitin ostoslistaa kännykän omiin muistiinpanoihin, enkä koskaan muistanut lukea niitä sieltä. Nyt to do-listat (’etsi kirpparilta pieni uunivuoka’, bloggaa epärjärjestyksen kalleudesta’), ostoslista (vehnäjauhoja, näkkileipä, siivoussuihke) löytyvät näppärästi saman sovelluksen, Cozin, alta.

cozi322x572 Olen käyttänyt Cozia nyt noin puolen vuoden ajan ja ollut suunnattoman tyytyväinen. Tämä sähköinen kalenteri onkin nykyisin päätoiminen kalenterini, sen rinnalle ostin pienen taskukalenterin, joka toimii varaversiona. Aiemmin paperikalenterini ovat olleet A5-kokoa ja todellakin täynnä erilaisia paperilappuja. Jostain kumman syystä irtopapereita ei tunnu enää kertyvän eikä niille ole edes tarvetta.

Tämän vuoden alussa otin käyttöön myös ruutuvihkon ja opettelin bullet journalin teon. Tämän olen todennut toimivaksi viikkosuunnitelman teossa ja tavoitteiden saavuttamisessa. Siitä ehkä lisää toiste.

You Might Also Like


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.