Aloita tästä

sujuva arki

Tämä sivusto käsittelee sujuvaa arkea, karsimista, kodin tavaramäärän hallitsemista sekä järjestämistä. Mukana on myös artikkeleita ajan hallinnasta. Artikkeleissa keskitytään yhteen kodin osa-alueeseen tai asiaan ja annetaan vinkkejä – aloita tästä matka kohti sujuvaa arkea .

Löydät täältä myös vinkkejä oman talouden haltuunotosta, arjen kulutusvalinnoista ja säästämisen aloittamisesta. Vinkit ovat helppoja eikä niiden käyttöön ottaminen vaadi aiempaa kokemusta rahan päälle ymmärtämisestä. Et ole näiden vinkkien avulla miljonääri vuoden kuluttua, mutta aloita taloutesi ruotuun laittaminen tästä hetkestä ja murehdit raha-asioitasi vuoden kuluttua takuulla vähemmän.

Näiden lisäksi löydät täältä harvakseltaan käsitöitä ja tekstiilimuotoilua sivuavia artikkeleita. Mielenkiintoisia tekstiili-ilmiöitä maailmalta, painokuoseja ja tekstiilipintoja. Minulla on seitsemän vuoden koulutus tekstiilialalta ja toimin alueellisen taidekäsityöyhdistyksen aktiivijäsenenä. Omat tekstiilityöni keskittyvät nykyisin lähinnä käsinneulottuihin käyttötekstiileihin, mutta seuraan mielelläni tekstiilimaailmaa.

Keski-ikäiseen elämäntapaani liittyy nykyisin voimakkaasti myös liikunta ja urheilu, joista keskustelen myös mielelläni. Crossfit, polkujuoksu ja suppailu ovat lähellä sydäntäni ja jos blogi kesäisin on hiljainen, johtuu se siitä etten juoksemiselta ja järvellä viettämältäni ajalta ehdi tietokoneen äärelle.

Satunnaisesti ilmestyy artikkeleita luovuudesta, matkustamisesta ja ehkäpä cocktaileistakin. Luovuus työskentelyssä, matkustaminen Euroopassa sekä parhaimmat cocktailit ’aikuiseen makuun’. Näitä artikkeleita on vähemmän, mutta kirjoitetuksi päätyneet ovat hyväksi havaittuja.

Tältä sivustolta et löydä syväluotaavia artikkeleita ja pohdintoja elämänhallinnasta etkä ohjeita täydelliseen arjen suunnanmuutokseen. Parhaat pörssivinkit ja kannattavimmat asuntosijoitusneuvot löytyvät myös muualta. Myöskin käsityöohjeet ja vinkit edulliseen matkustamiseen on jätetty pääsääntöisesti muille tahoille. Sen sijaan täällä keskitytään helposti käyttöön otettaviin arkea helpottaviin vinkkeihin ja tapoihin, jotka jokainen voi sujauttaa rutiineihinsa.

Voit ladata sivustolta tulostettavia kalentereita ja kalenterisivuja, niiden tarkoituksena on auttaa selkiyttämään arkea. Tulostettavia tuotteita ilmestyy säännöllisesti, joten pysythän mukana.

Ylläpitäjänä sivustolla toimin minä, lappeenrantalainen koulututettu ammattijärjestäjä. Olen myös tekstiilialan artenomi ja työskennellyt käsityöläisten sekä muotoilun parissa, olen toiminut alueellisen taidekäsityöyhdistyksen toiminnassa aktiivisesti jo vuodesta 2005 lähtien. Olen opiskellut myös markkinointia sekä graafista suunnittelua.

Vuonna 2014 osallistuin Suomen ammattijärjestäjät ry:n järjestämälle ammattijärjestäjä-kurssille.

Illaksi selkenevää -sivuston kategoriat ovat:

  • Järjestäminen (kodin tavaramäärä, karsiminen, arki ja sen sujuminen tai sujumattomuus, ajan hallinta, huushollaus, minimalismi, kalenteri)
  • Talous (raha, säästäminen, kuluttaminen)
  • Tekstiili (painokuosit, tekstiilit, kudonta, virkkaus, isoäidinneliö, tekstiilitaide)
  • Olo (ideointi, luovuus, terveys, työskentely, matkustaminen, urheilu)

Aloita tästä vaikkapa säästäminen pikkukolikoilla tai kaappien siivous (myy kaapeista löytyneet tarpeettomat tavarat ja säästä myynneistä saamasi rahat).

Blogin sivupalkista löydät tilausnappulan, jonka avulla sinulla on mahdollisuus saada uusimmat blogiartikkelit suoraan sähköpostiisi.

Heräsikö kysymyksiä tai haluaisitko neuvoa johonkin ylläolevaan asiaan liittyen? Laita minulle sähköpostia riikka ( at ) riikkalempiainen.com tai jätä viesti Ota yhteyttä-sivun kautta.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.