Blog

Welcome to my blog

Bufala negra cocktail
Olo

Bufala Negra cocktailin kruunaa basilika

Kun amerikkalainen tapasi italialaisen

Tunnustan, en ole järin suuri viskin ystävä. Tai sanotaanko niin, etten ole vielä oppinut pitämään viskistä. Gini ja vodka hivelevät enemmän makunystyröitäni, viskit ja amerikkalaiset bourbonit eivät jotenkin kolahda makuaistiini. Bufala negra vaikutti ainesosiltaan sen verran mielenkiintoiselta, että makuyhdistelmää oli pakko kokeilla. Tiedän kyllä drinkeissä käytettävän kananmunaakin, mutta että vielä viinietikkaakin!

Jos sattuu käymään niin hassusti kuin minulla, joka en viskeistä juuri välitä ja bourbonia silti löytyy kaapista, on löydettävä cocktail resepti, jonka avulla viskin voimakkaan maun saa pehmennettyä – suoraan sanoen peitettyä. Monen viskicocktailohjeen kohdalla pyörittelen päätäni, mutta Bufala negra vaikutti kerrassaan lupaavalta.

Bufala Negra cocktailissa amerikkalainen bourbon sulautuu ihastuttavalla tavalla italialaiseen makumaailmaan – balsamiviinietikkaan ja tuoreeseen basilikaan. Talvipakkasilla tämä cocktail on ihana tuulahdus kesästä ja lämmöstä.

Cocktailin tekeminen vaatii etukäteen sokeriliemen valmistamisen. Sokerisiirappeja löytyy tosin myös valmiina kauppojen hyllyiltä.

Sokeriliemi, sokerisiirappi

  • 1 osa sokeria (esim 1 dl)
  • 1 osa vettä (esim 1dl)

Mittaa kattilaan, kuumenna ja anna poreilla muutama minuutti kunnes sokeri on täysin liuennut. Jäähdytä ja säilytä lasipullossa. Valmis sokeriliemi säilytetään suljetussa pullossa viileässä, säilyvyys on joitakin viikkoja. Valmistusvaiheessa huolehdi ettet keitä lientä liiaksi ’kasaan’, jolloin jäähtymisen jälkeen lopputulos on jäykkää tavaraa. Vaihtelemalla sokerin ja veden suhdetta saat joko laimeampaa sokerilientä tai tiivistetympää sokerisiirappia.

 

Bufala negra cocktail ja basilika

Bufala Negra

  • 4 basilikan lehteä
  • 1 tl balsamiviinietikkaa
  • 3 cl sokerilientä
  • 4,5 cl bourbonia
  • 4,5 cl ginger ale
  • jäitä

Lisää sheikeriin 3 basilikan lehteä, balsamiviinietikka, sokeriliemi sekä bourbon ja reippaasti jäitä. Ravista voimakkaasti ja siivilöi jäillä varustettuun matalaan lasiin. Kaada päälle ginger alea makusi mukaan, koristele basilikanlehdellä ja tarjoile.

Kolme hurraahuutoa viskille! Hurraa-hurraa-hurraa!

 

 

 

 

You Might Also Like


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.