Blog

Welcome to my blog

palveluhavikki
Talous

Palveluhävikki kuriin

Käyttämättömiin palveluihin kuluva raha on hävikkiä

Oletko kuntosalin jäsen? Maksat kuukausittain jäsenyydestä, mutta et kesän tultua ole ehtinyt enää salille? Maksatko musiikkipalvelusta, vaikket juurikaan ehdi kuuntelemaan uusimpia hittejä?   Oletko koskaan edes ajatellut, saatika laskenut, paljonko kulutat vuosittain erilaisiin palveluhin? 

Varsinkin erilaisten digipalveluiden tarjonta on nykypäivänä valtava. Enää ei tarvitse ostaa musiikkia konkreettisesti (joko levyinä tai koneelle ladattavina tiedostoina), vaan voi kuunnella musiikkia rajattomasti maksamalla musiikkipalvelun kuukausimaksun. Ennen oli ostettava koko levy, vaikka sillä olisi ollut vain yksi hyvä kappale – nyt on mahdollista saada älykännykkään kaikki maailman musiikki. Toisaalta, jollet ole musiikin suurkuluttaja saatat maksaa turhasta.

Oletko laskenut paljonko sinulta veloitetaan kuukausittain?

Käyttämättömistä palveluista maksaminen ei ole mitenkään harvinaista nykypäivänä, sillä maksullisten palveluiden ostaminen on äärettömän helppoa:

  • Spotifyn voi tilata noin vain, ja huomaamattaan siitä saattaa maksaa 120€ vuodessa, vaikkei musiikkia kuuntelisikaan kuin silloin tällöin.
  • Kuntosalikortin 19,90€:n kuukausimaksu lähtee luottokortilta, vaikkei salilla ehtisi käymään kuin pari kertaa kuukaudessa. Vuodessa summa tekee yhteensä 238,80€. Mikäli käyt kahdesti kuukaudessa salilla maksaa yksi kerta noin kymmenen euroa kerta.
  • Netflixin edullisin maksu on 7,99€/kk, vuodessa summa tekee 95,88.

Mikäli käytössäsi olisi nämä kaikki kolme palvelua, etkä niitä juurikaan ehtisi hyödyntämään, maksaisit vuodessa palveluhävikistä yhteensä 454,68€ tyhjästä. Kuukausittain menisi noin 38€ kankkulan kaivoon.

Joten tarkastele omia palvelutilauksiasi ja luovu tarpeettomista. Kaikissa palveluissa ei tilauksen lopettaminen ole tehty turhan helpoksi (mm. Hesarin digitilauksen voi lopettaa vain soittamalla). Näkemällä hieman vaivaa saatat kuitenkin säästää pitkän pennin.

You Might Also Like


1 Comment

  1. […] Mieti myös vietätkö kesällä aikasi eri tavalla kuin talvella? Olisiko aiheellista laittaa jotain tauolle, kuten Netflix-tilaus, kuntosalijäsenyys tms. Lue palveluhävikistä täältä. […]


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.