Blog

Welcome to my blog

Järjestäminen

Youtube ja minimalismi löytöni

Olen kokenut Youtuben aina vähän hankalaksi. Olen 40 vuotta täyttänyt, joten koen olevani liian vanha Youtuben sisällön äärellä. Toisaalta en myöskään halua seurata youtubesta pitkiä dokumenttivideoita, sillä aikani ei yksinkertaisesti riitä. Joskus olen löytänyt sieltä tarpeeseen tutorial-videoita, mutten muuten ole kokenut olevani kohderyhmää oikein millään kanavalla.

Suoraan sanoen: Youtube on ollut minusta hankalasti lähestyttävä.

Olen kuitenkin viimein löytänyt tubettajan, jota haluan seurata. Aiheena on minimalismi ja minimalistinen elämäntapa, mutta kauniilla ja esteettisellä videotyöskentelyllä ja sopivasti huumorilla höystettynä.

Minimalisti Matt D’Avella

Joskus tylsinä hetkinä surffailen päämäärättömästi Youtubessa erilaisia hakusanoja käyttäen. En enää muista mitä kautta päädyin Matt D’Avellan Youtube-kanavalle, mutta jäin melko nopeasti koukkuun ja ahmin Matt’in videoita. Matt D’Avella ohjasi Netflixissäkin nähdyn Minimalism- dokumenttifilmin.

Matt on myös itse minimalisti ja tekee kanavalleen noin 10 minuutin mittaisia videoita milloin mistäkin aiheesta, kaiken liittyen kuitenkin minimalismiin ja kuluttamiseen tavalla tai toisella. Yksi suosikeistani on tämä, a Day in the life of a minimalist, joka kertoo minimalistin päivästä.

Tällä hetkellä uusimpana videona on sopivasti ’Decluttering for messy people’ (7:48 min). Matt kertoo nuorempana hävittäneensä tavaroita ja eläneensä kaaoksen keskellä, mutta on sittemmin valinnut toisenlaisen elämäntyylin.

Matt kertoo videolla neljä ohjetta niille, jotka haluavat vähentää sotkua. Ne ovat tuttuja ohjeita, mutta tuntuu ettei niitä voi kerrata liian monta kertaa.

 1. Hankkiudu eroon tarpeettomasta roinasta. Laatikko ja huone kerrallaan. Muistutuksena myös se, että mitä enemmän laskutilaa (pöytätasoja, lipaston kansia ja pikkupöytiä) on, sitä enemmän niille kertyy tavaraa.
 2. Hanki säilytyspaikat tavaroille. Niin, se tavara, jolla ei ole säilytyspaikkaa, on useimmiten juuri sitä, joka alkaa kertymään nurkkiin ja mitä ihmeellisimpiin paikkoihin.
 3. Kontrolloi ulko-ovesta tulevan tavaran virtaa. Lopputulos ei ole hääppöinen, mikäli siivoat kaappisi ja hyllysi, mutta kannat entiseen tahtiin tavaroita kaupasta kotiin. Olet pian taas tilanteessa, jossa jokainen paikka on täynnä.
 4. Luo rutiinit. Petaa vuode aamuisin, siivoa keittiö iltaisin, kerää päivittäin lelut koreihinsa jne. Pienillä teoilla on suuri vaikutus kodin järjestykseen. Mikäli teet yhden suursiivouksen kuukaudessa, elät suurimman osan kuukaudesta kaaoksen keskellä.

Katso Matt’n video alta.

Jos sinulla on antaa hyviä vinkkejä 40+ ikäsille sopivista Youtube-kanavista, ottaisin ilolla niitä vastaan 🙂

You Might Also Like


4 Comments

 1. Anni

  Hei,

  Olen seurannut mainitsemaasi kanavaa pitkään. Suositteluni sille. Yksi suosikkini on The Financial Diet -kanava. Seuraan myös muutamia muita (olen 40+). Itse tukisin mielelläni jotakin suomenkielistä kanavaa, jos joku osaisi sellaisia vinkata. Itse seuraan tällä hetkellä vain englanninkielisiä.

  Muita seurannassa tällä hetkellä olevia ovat mm. Break the Twitch ja Pick Up Limes. Brittney Castro (Financially Wise Woman) ei ole ihan niin mielenkiintoinen juuri tällä hetkellä, mutta ajoittain hyviä videoita. Lisäksi seuraan joitakin matkailukanavia.

  Anni

  • Riikka

   Hei, kiitos tuhannesti vinkeistä! Tuo Pick Up Limes kuulostaa sen verran tutulta, että olen tainnut törmätä siihen itsekin – muut otan ehdottomasti seurantaan. Youtube on minulle vähän sama kuin Netflix – niin loputon suo täynnä kaikkea, etten lopulta löydä oikeastaan mitään :D.
   Myös matkailukanavat kiinnostaisi eli jos on vinkata niistäkin jotain hyviä ehdokkaita, olisin iloinen 🙂

 2. Pia

  Hei Riikka! Minun lemppareitani ovat The Minimal Mom ja Clutterbug. Molemmat liittyvät järjestelyyn, mutta mm. Clutterbugin Casillä on joka videon lopussa lyhyt osio, jossa kertoo oman elämänsä ”kommelluksista” ja Ahaa-elämyksistä. Hän on mielestäni aika hauska tyyppi.

  Itsekin olen 40+ ikäluokkaa ja YouTuben käyttöni on melko satunnaista. Mukavaa ja aurinkoista talvea sinne täältä Keski-Suomesta! 🙂

  • Riikka

   Hei Pia ja kiitos vinkeistä! Tutustunpa tarkemmin Minimal Momiin ja Clutterbugiin, en ole näihin törmännytkään vielä.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.