Blog

Welcome to my blog

arki sujuvammaksi 8 vinkin avulla
Järjestäminen

8 vinkkiä sunnuntaille – kuinka arki (ja maanantai) saadaan helpommaksi

8 vinkillä arki helpommaksi

Myönnetään, alkuviikko ei aina suju aivan kuten haluaisi. Toimeliaan viikonlopun jälkeen ehkä vähän väsyttää ja sunnuntai-iltaan osui vielä loistava elokuva, joka oli katsottava loppuun asti. Maanantaiaamuna koululainen muistaa kertoa (ensimmäistä kertaa), että tällä viikolla olisi hiihtoa/luistelua/uintia – tai mitä tahansa, johon et juuri nyt ehtisi millään käyttää aikaa.

Sunnuntai on lepopäivä (vaikka kaupat ovat auki ja moni tekee sunnuntaivuoroa).  Käyttämällä sunnuntaista kuitenkin vähän seuraavan viikon valmisteluun sujahdat uuteen maanantaihin pehmeämmin ja valmiimpana. Kannattaa ainakin kokeilla olisiko näistä, edes muutamasta, vinkistä apua.

8 vinkkiä sunnuntaille

  1. Laita tavarat paikoilleen. Käytä illalla varttitunti siihen, että kierrät kodissasi ja palautat viikonloppuna vaeltaneita tavaroita paikoilleen. Keskity varsinkin tasoihin (sohvapöytä, eteisen laskutasot, keittiön työtasot yms), jotta ne tulisivat mahdollisimman tyhjiksi. Mikäli nelihenkisen perheen kaikki jäsenet järjestävät tuon varttitunnin ajan, tarkoittaa se yhteensä tunnin mittaista järjestelytyötä! Siinä ehtii jo paljon.
  2. Tyhjennä jääkaappi. Avaa jääkaappi ja hävitä sieltä kaikki syötäväksi kelpaamaton. Mikäli se ei ole ollut syötävää tällä viikolla, niin ei se taatusti ole sitä ensi viikollakaan.
  3. Suunnittele 2-3 ateriaa ensi viikoksi. Kyllä, sekin riittää. Et välttämättä ehdi edes tekemään joka päivä ruokaa, tai saatatte syödä samasta kattilasta kahden päivän ajan. Arki muuttuu helpommaksi heti, kun sinulla on jonkinlainen runko viikon ruuille, pääset jo muutamalla aterialla alkuun. Ja oikeasti; eineksiin tai puolivalmisteisiin turvautuminen on sallittua.
  4. Vaihda lakanat. Ei tähän sen syvällisempiä selityksiä tarvitse; ne nyt vain ovat parhaimpia asioita arjessa.
  5. Valitse alkuviikon vaatteet. Jollet ole mielialapukeutuja, valitse maanantaille ja tiistaille vaatteet valmiiksi. Lataa edes käsilaukkusi/salkkusi/reppusi valmiiksi jo sunnuntaina.
  6. Kirjoita to do -lista. Mitä kaikkea pitää ensi viikolla ehtiä? Kirjoita ylös tapaamiset, lasten harrastukset, iltariennot, yms. Entä minä päivänä käyt kaupassa? Pidä huoli ettet ahnehdi listaa liian pitkäksi – myös arjessa on oltava tekemätöntä aikaa ja hetkiä, jolloin voit vain olla.
  7. Ota hetki itsellesi. Tämä on tärkeää, jos olet perheellinen: kukaan ei anna omaa aikaa sinulle, vaan se on otettava itse. Ota rentouttava suihku, lakkaa kynnet, katso puolituntia Netflixiä tai lue kirjaa.
  8. Lataa kahvinkeitin valmiiksi. Tämän teen itse jokaikinen ilta; lataan kahvinkeittimen valmiiksi ja aamulla ajastin hoitaa loput. Aamuisin siirryn sängystä suoraan ulos koiran kanssa ja takaisin tullessa keittiössä odottaa tuore aamukahvi.

You Might Also Like


1 Comment

  1. […] Sunnuntaina on hyvä istahtaa hetkeksi alas ja suunnata ajatukset seuraavaan viikkoon: minä päivinä on harrastukset, minä päivänä on ehdittävä kauppaan, milloin on käytävä kirjastossa tai muussa vastaavassa paikassa? Kun seuraava viikko on edes alustavasti pohdittu ei arki rynni päälle ja sekoita pakkaa kokonaan. Muutoksia voi toki aina tulla eikä viikkokalenteria tarvitse suorittaa, sen tarkoituksena on helpottaa arkea. Edit: lisää vinkkejä sunnuntaihin voit lukea täältä. […]


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.