Blog

Welcome to my blog

karsiminen ja hyvä olo
Olo

7 pientä vinkkiä viikoksi – karsiminen ja hyvä olo

Hyvä olo ja karsiminen viikon tavoitteeksi

Työ ja muut velvollisuudet pitävät meidät usein kiinni rutiineissa, vaikka välillä pieni tauko omasta arjesta tekisi terää. Ja jollei jonkinlainen keventäminen onnistu kiristää loppuviikosta hermoja niin, ettei viikonloppu tunnu riittävän palautumiseen. Karsiminen arjen pyöriessä vauhdilla ympärillä saattaa tuntua haastavalta, mutta eihän kait kukaan ole vaatinut karsimaan ja justeeraamaan koko elämää ja huushollia kerrasta uuteen uskoon?

Onneksi arjen rullatessa on mahdollista keventää edes vähän. Alla on seitsemän vinkkiä, yksi jokaiselle päivälle, joiden avulla voit vaikuttaa omaan mielentilaasi. Tavoitteena on saada hieman hyvää oloa ja vähän karsimista – käytännössä hemmottelet itseäsi ja otat itsellesi aikaa, karsiminen tapahtuu tietotekniikassa ja laatikoissa tai komeroissa.

Ota nämä kokeiluun ensi viikolla!

7 vinkkiä arkeen – tavoitteena karsiminen ja hyvä olo

 1. Maanantai : hemmottelu 

  Ota jalkakylpy, tee kasvonaamio tai jotain, joka rentouttaa oloasi.

 1. Tiistai : digipaasto

  Sulje tietokone, laske kännykkä kädestäsi ja pistä tabletti pois viimeistään klo 19 ja pidä digivapaa ilta. Mikäli olosi tuntuu tukalalta ilman digilaitteita, tätä on syytä tehdä useammin. Digiajan karsiminen kuitenkin kannattaa, sillä tilalle saattaa tulla muuta – yhteistä tekemistä perheen kesken, iltakävely, lukemista tms.

 2. Keskiviikko : järjestä

  Järjestä yksi hylly tai laatikko, jonka raivaamista olet vältellyt.

 3. Torstai : karsi 

  Käytä illalla puoli tuntia aikaa siivotaksesi sähköpostilaatikkosi. Poista turhia viestejä ja lopeta tarpeettomien uutiskirjeiden tilaus.

 4. Perjantai : lahjoita

  Kerää kaapeistasi viisi (5) tavaraa, joita et enää tarvitse ja lahjoita ne eteenpäin.

 5. Lauantainuukaile

  Valmista lauantain lounas niin, että käytät hyväksesi jääkaapista löytyviä ruoantähteitä. Martoilla riittää ideoita tähderuokiin.

 6. Sunnuntai : kävele

  Kävele vähintään 20 minuuttia ulkona itseksesi, ilman puhelinta ja kuulokkeita.

Kuulisin mielelläni miten viikkosi meni. Vastasiko viikon tehtävät odotuksiasi? Oliko digipaasto hankalaa, vai sujuiko se helpommin kuin olisit odottanut?

You Might Also Like


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.