Blog

Welcome to my blog

Järjestäminen

Joulusiivous – vinkit huolettomaan siivoukseen

Kohti armollisempaa siivousta

Joulusiivouksesta on varmasti kaikilla kokemusta. Lapsuuden jouluista muistetaan perinpohjainen siivous, tamppaaminen ja tomuttaminen. Jonkun kotona on pesty seinät ja kaapit, toisilla vaihdettu verhot ja matot jouluversioihin. Lyhyesti; perinpohjaisesti siivottu koti oli pitkään hyvän talon merkki. Olen kuullut, että vielä jouluaattonakin on kiikutettu mattoja ulos, jotta joulusiivous tulisi tehdyksi. Melkoista.

Onneksi olemme nykyisin armollisempia itsellemme. Joulusiivouksesta saa stressin halutessaan, mutta naistenlehdet ja iltapäivälehdet ovat täynnä vinkkejä siitä, kuinka tehdä se kevyemmin.

Kenenkään joulupukki ei katso kaappeihin, eikä käänny ovelta takaisin mikäli lattialta löytyy hiekkaa. Jouluna saa istua kynttilänhämyssä, murehtimatta sohvan alusesta ja villakoirista.

Tarvitset hetken aikaa viitenä iltana

Tässä vinkit huolettomaan siivoukseen. Aloita joulunalusviikolla ja niin sanottu joulusiivous on tehty aattoon mennessä:

  • maanantai : pyyhi kylpyhuoneen kaakelit ja hanat mikrokuitupyyhkeellä ja miedolla pesuaineella. Kerää lattiolta tavarat, vie sanomalehdet/pahvit/muovit/muut kierrätysasiat
  • tiistai : imuroi. Siivoa wc.
  • keskiviikko : moppaa lattiat nihkeällä lattiamopilla. Mikäli sää on kuiva, ja niin haluat, rullaa matot ja vie ne ennen moppausta ulos. Matot raikastuvat rullalla ollessaankin.
  • torstai : Pyyhi pölyt. Mikrokuituinen pölyhuisku on oikeasti näppärä koriste- ja kirjahyllyjen kohdalla. Pyyhi puhtaalla, kuivalla mikrokuituliinalla ikkunoiden sisäpinnat.
  • perjantai : Siivoa jääkaappi. Tuuleta koko koti. Siisti pöytätasot.

Tämä metodi sopii myös muihin viikkoihin, jolloin varsinaisen viikkosiivouksen voi jättää kokonaan pois. Kerran kuukaudessa kannattaa panostaa siivoukseen pikkasen enemmän.

You Might Also Like


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.