Blog

Welcome to my blog

Käsillään seisovia ihmisiä rantavedessä
Yleinen

Lista taidoista, jotka haluaisin oppia

Tiedätkö sen tunteen, joka tulee joskus taitavan ihmisen seurassa? Sen, että tuon taidon minäkin haluaisin oppia! Joskus se on ihan konkreettinen taito tai osaaminen, kuten käsillä tehtävä asia ja joskus se liittyy ihmisen sosiaalisiin tai kognitiivisiin taitoihin, kuten loistavaan tunneälyyn tai vaikkapa nopeaan matemaattiseen kykyyn.

Taitoja, jotka haluaisin oppia:

  1. pulikan käyttäminen yhdellä kädellä. Pulikka, karjalanpiirakoiden kaulin, pyörii taitavimmilla yhdellä kädellä ja piirakankuoret vain pulpahtavat kaulimen alta esiin. Ei onnistu itsellä, kahta kättä on käytettävä kaulimiseen.
  2. Käsillä kävely olisi taito, jonka haluaisin oppia. Harjoittelen käsillä seisontaa epäsäännöllisen säännöllisesti jumppatunnilla, mutta siitä on vielä ikuisuus käsillä kävelyyn. Mutta olisi valtavan upeaa kävellä kesäisellä nurmikolla käsillään!
  3. Backgammon. Haluaisin niin kovasti osata pelata tätä, ja meiltä löyty pelilautakin, mutta hermot eivät riitä pelin opetteluun ohjeista! Tarvitsisin jonkun opettamaan kädestä pitäen.
  4. Huolettoman taidokkaasti sidotut hiukset. Internet on täynnä tutorialvideoita huolettoman kauniista nutturoista ja hiussykeröistä, joita en koskaan onnistu toteuttamaan. Hiukseni ovatkin ihan aina letillä, sillä en osaa tehdä nopeita nutturoita jotka kestäisivät ilman korjausta tuntia pidempään.
  5. ”Tyhjästä nyhjäisty” ruoanlaittotaitto. Ihailen sitä tyhjästä nyhjäisemisen taitoa, jolla toiset saavat kokattua melkein tyhjästä jääkaapin sisällöstä herkullisen aterian. Itsestäni tuntuu välillä jääkaappiin vilkaistaessa ettei sieltä löydy mitään järkevää ja yhteensopivaa, vaikka hyllyt notkuisivat vielä.
  6. Vapaauinti on suuri haaveeni ja opettelinkin tätä aikuisten uimakoulussa jokunen vuosi sitten. Omana haasteenani on huono rintarangan liikkuvuus, joka varmasti helpottaisi kun venyttelyyn kiinnittäisi enemmän huomiota. Vapaauinti on yllättävän rankkaa, jos se ei suju kevyesti. Haaveilen kuitenkin vapaauinnista luonnon vesissä.

You Might Also Like


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.