Blog

Welcome to my blog

Työkaluja ja pienesineitä kasassa
Järjestäminen

Helpot järjestelyvinkit

Helpot järjestelyvinkit olivat kaukana mielestäni eilen, kun yritin aloitella ikkunoiden pesua, mutta jouduin suuntaamaan kauppaan ikkuna-avaimen ostoon.

Törmäsin nimittäin samaan ongelmaan, johon törmään lähes joka kerta aloittaessani ikkunoiden pesua. Ikkuna-avain oli jälleen mystisesti kadoksissa ja tällä kertaa sitä ei yksinkertaisesti löytynyt, vaan jouduin ostamaan uuden. Kaupassa jouduin turvautumaan myyjään, sillä en tiennyt miltä osastolta tällaisia avaimia ylipäätään löytyy. Mielestäni palautan ikkuna-avaimen aina takaisin siivouskaappiin, kun ikkunat on pesty, mutta puolen vuoden välein sitä etsitään milloin mistäkin ja tähän asti se on aina löytynyt. Nyt, kun tuo kadonnut avain jossain välissä jälleen ilmestyy, jemmaan sen kylppärin allaskaappiin. Jospa se malttaisi sitten pysyä siellä kevääseen asti.

Tästä sain kimmokkeen kerrata helppoja järjestelyvinkkejä, sillä niitä täyty palauttaa mieleen usein itsekin.

Helpot järjestelyvinkit

  1. Luo rajat. Kertyykö tasoille pienistä tavaroista röykkiöitä? Varaa pienille tavaroille tarjotin tai lautanen, se on helpompi pitää järjestyksesä kuin kokonainen taso.
  2. Säilytä siellä missä käytät. Esimerkiksi pyykkikori; säilytä se siellä missä riisut vaatteesi. Jos riisuudut makuuhuoneessa ja kävelet ilkosillasi suihkuun, sijoita pyykkikori makuuhuoneeseen.
  3. Suosi kirkkaita säilytyslaatikoita. Kuinka moni muistaa vielä ne kartonkiset keltaiset kotilaatikot, joihin ennen säilöttiin tavaroita? Nykyisin säilytyslaatikoita on tarjolla laidasta laitaan, mutta kirkkaista laatikoista näet päällepäin mitä ne sisältävä. Ilman, että jokaista laatikkoa tarvitsee avata. Voit sujauttaa sen sisäpuolelle lapun, josta näkyy ulospäin mitä laatikko sisältää (esim. tyttöjen kesävaatteet 134-140cm)
  4. Yksi sisään, yksi ulos. Ostitko uuden neulepaidan? Käy vaatekaapissasi olevat neuleet läpi ja luovu yhdestä. Jos vain hankit uusia, etkä luovu vanhoista, tulee jossain vaiheessa säilytystilojen rajat vastaan.
  5. Panosta henkareihin. Tiedätkö sen ärsyttävän tunteen, kun henkarit takertuvat toisiinsa? Luovu halvoista muovihenkareista ja hanki kerralla kunnon puiset henkarit. Kun henkarit ovat samanlaisia ne sujahtavat tankoonkin helpommin. Voit myös kuivata pyykkejä henkareilla.
  6. Varaa saapuvalle postille lokerikko. Ihan kaikki laskut eivät vielä tule verkkopankkiin, vaan postilaatikkoonkin kolahtaa jotain. Hanki lokerikko tai mappilokerikko, johon keräät maksamattomat laskut tai muun postin, johon on reagoitava.
  7. Kieltäydy ilmaisjakelusta tai vähintäänkin mainoksista. Jos tarvitset jotain joudut joka tapauksessa ostamaan sen, oli se alennuksessa tai ei. Paperinkeräykseen kannettavan paperin määrä vähenee radikaalisti. Tärkeiden papereiden säilyttämisestä voit lukea täältä.
  8. Varaa puolipitoisille vaatteille paikka. Puolipitoisia vaatteita ovat ne, jotka eivät ole vielä likaisia, mutteivat enää puhtaitakaan. Kinostuvat yleensä tuolille, jota vähemmin käytetään. Hienoa, jos vaatekaapistasi löytyy hylly puolipitoisille kotiverkkareille sun muille vaatteille.
  9. Luovu ylimääräisistä. Sakset hävisivät, joten ostit uudet? Sitten nekin hävisivät ja jouduit hankkimaan kolmannet? Sitten löytyivät ne ensimmäiset ja toisetkin? Mieti, missä kaikkialla saksia käytetään ja sijoita paikkoihin sakset lähettyville. Luovu ylimääräisistä saksista, sillä nekin täyttävät kaappeja. Kuten myös useat kännykänlaturit, taskulamput, kauppakassit jne.
  10. Vie lahjoitustavarat saman tien vähintäänkin autoon asti. Jos ne jäävät nurkkiin asti odottamaan sitä päivää, että ehdit viemään ne lahjoitettavaksi, ne täyttävät nurkkia vielä kuukausien kuluttua.

You Might Also Like


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.