Blog

Welcome to my blog

Järjestäminen

Kodinhoitohuoneen järjestäminen, vol 2.

Kävin yli vuosi sitten järjestämässä kodinhoitohuonetta, jonka pyykit ja tavara tuppasivat valtaamaan. Käytimme asiakkaan kanssa tuolloin aikaa yhteensä noin 5 tuntia kodinhoitohuoneen järjestelyyn.

Kodinhoitohuoneen lähtötilanne

Lähtötilanteessa huoneessa oli paljon sekä puhdasta että pestävää pyykkiä. Kahtena järjestelykertana kodinhoitohuoneesta poistui yhteensä 5 jätesäkillistä tavaraa.

Asiakas on vuoden aikana karsinut tarpeetonta tavaraa itsenäisesti, mutta kodinhoitohuone oli päässyt vähän villiintymään.

Kävin heillä jokin aika sitten ja kodinhoitohuoneen järjestäminen kävi tällä kertaa todella sutjakkaasti. Aiemmin tilassa oli useita pyykkikoreja täynnä pestävää pyykkiä. Pyykkikorit olivat yhä kodinhoitohuoneessa, mutta osasta niistä voisi luopua kokonaan tai siirtää ne toiseen käyttöön, sillä ne olivat tyhjiä. Vaatteiden määrää karsittua ei ole enää tarvetta niin monelle pyykkikorille.

Kaapeissa oli tavarat pysyneet paikoillaan. Työtasoilla ajelehti jonkin verran tavaraa eikä tilassa ollut vielä ehdottamaani roskakoria (viereisessä kylpyhuoneessa on kyllä roska-astia). Aikaa järjestelyyn kului tällä kertaa 1 tunti ja tilasta poistui vain vajaan jätesäkin pohjan verran tavaraa.

kodinhoitohuone3

Perheen makuuhuoneet ovat talon yläkerrassa ja pyykkihuolto tapahtuu alakerrassa, mutta puhdas pyykki tuntui ositain jymähtävän paikoilleen kodinhoitohuoneeseen. Yhtenä ratkaisuna voisi kokeilla jokaiselle perheenjäsenelle omaa puhtaan pyykin koria, jonka jokainen hoitaisi itse omaan vaatekaappiinsa. Itse pyykkikorin kannattaa olla siellä, missä riisuutuukin, on se sitten makuuhuone, kylpyhuone, kodinhoitohuone – tai mikä paikka tahansa. Entä missä aamuisin pukeutuu? Vaatteet kannattaa säilyttää lähellä sitä paikkaa, jossa niitä tarvitaan tai jossa niihin pukeudutaan.

Vaatteet käyttöön sesongittain

Pian alkaa olla aika kaivaa syysvaatteita esille, joten kesävaatteiden pesu ja pakkaaminen alkaa olla ajankohtaista. Lapsiperheissä sesonkivaatteet jäävät usein pieniksi, joten monet tämän vuoden kesävaatteet ovat ensi kesänä jo liian pieniä.  Kesävaatteet saattavat unohtua talven aikana, joten kesävaatelaatikkoon kannattaa laittaan ylös ainakin vaatteiden koko ja jo valmiiksi muistutus kirpputorimyymisestä. Itse pyrin pakkaamaan sesonkivaatteet kirkkaisiin muovilaatikoihin, laatikon päätyyn sujautan sisäpuolelle lapun, josta näkyy laatikon ulkopuolelle sisältö ”kesävaatteet, tytöt 104-110cm, myy keväällä 2016!”. Tämä on toiminut tähän mennessä ja olen säästynyt laatikoiden penkomiselta sillä näen yhdellä silmäyksellä mitkä vaatteista ovat säilytettäviä ja mitkä säästettäviä.

kodinhoitohuone2

You Might Also Like


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.