Blog

Welcome to my blog

Järjestäminen

Minimalismipeli ja sen eteneminen

Friday/Perjantai 5.6.2015. Minimalismipelin viidentenä päivänä luovutaan viidestä tavarasta. Kissa pidetään. #minimalismipeli #minsgame #day5
Friday/Perjantai 5.6.2015. Minimalismipelin viidentenä päivänä luovutaan viidestä tavarasta. Kissa pidetään. #minimalismipeli #minsgame #day5

Minimalismipeli on nyt yli puolessa välissä. Tähän mennessä taloudestamme on poistunut 136 tavaraa tarpeettomana tai rikkinäisenä. Pelin sääntöjen mukaan siis poistettavien tavaroiden määrä on sama kuin päivämäärä: 1. päivänä yksi tavara, 2.päivänä kaksi tavaraa, 3.päivänä kolme tavaraa jne. Tarkoituksena on seurata pystyykö pelaamaan koko kuukauden loppuun asti. Peli vaikeutuu sen edetessä kun poistettavien tavaroiden määrä kasvaa.

Minimalismipelin 6.päivänä poistuu kuusi tavaraa. Kissa on edelleen säilytettävien listalla. #minimalismipeli #minsgame #declutter #organizing
Minimalismipelin 6.päivänä poistuu kuusi tavaraa. Kissa on edelleen säilytettävien listalla. #minimalismipeli #minsgame #declutter #organizing

Minimalismipelissä on oma facebook-ryhmä, joka toimii mukavana tukiryhmänä minimalismipelin pelaajalle. Moni pelaaja myös julkaisee ryhmässä päivittäin kuvan poistamistaan tavaroista. Toisten pelaajien kuvien seuraaminen onkin yksi pelin parhaimmista piirteistä, sen lisäksi että pelissä joutuu haastamaan itsensä. Moni pelaaja on innostunut käymään keittiön kaappeja läpi ja poistamaan astiastoja/astioita, joilla ei ole käyttöä. Pelissä on myös pelattu ulos rikkinäisiä kuulakärkikyniä, hiuspinnejä ja vanhentuneita keksipaketteja – tavaroita, jotka jäävät niin helposti pyörimään nurkkiin ja lipastonlaatikoihin.

Saturday/Lauantai 13.6.2015. Minimalismipelin 13.päivänä poistuu 13 pieneksi jäänyttä lastenvaatetta. Kissa siirtelee pelimerkkejä. #minimalismipeli #minsgame #clothes #blackcat
Saturday/Lauantai 13.6.2015. Minimalismipelin 13.päivänä poistuu 13 pieneksi jäänyttä lastenvaatetta. Kissa siirtelee pelimerkkejä. #minimalismipeli #minsgame #clothes #blackcat

Olen yllättänyt itseni toistaiseksi sillä, että poistettavaa tavaraa on tähän mennessä löytynyt helposti. Toisaalta, luopuminen on minulle nykyisin huomattavasti helpompaa kuin vuosia sitten enkä juurikaan arvosta tavaroita joilla ei ole käyttöä tai jotka eivät tuota iloa. Minimalismipelissä on saanut käydä läpi erilaisia tavaroita etsiessään ulos pelattavia ’pelinappuloita’. Vaikka pyrin siihen, että kun yksi uusi tavara tulee taloon, niin yksi vanha lähtee ulos, on hyvä käydä kaappeja ja laatikoita säännöllisesti läpi sillä poistettavaa näyttää riittävän. Ja koska hallittavissa oleva tavaramäärä on helpottanut huomattavasti siivoamista, kannatan lämpimästi olemaan lähes kylmäverinen poistaja tavaroiden suhteen.

Kuluttamista sekä niukkuutta on tutkittu ja jatkuvan kasvun ongelmiin on etsitty ratkaisua niukan elämänmallin valinnoista. Niukempi kulutustottumus ja tavaramäärä  tuntuu minusta nykyisin enemmän luksukselta kuin köyhyydeltä. Sen kokemuksen perusteella, mitä minulla on kotisiivoustyöstä sekä ammattijärjestämisestä, en tiedä ensimmäistäkään henkilöä joka ei nauttisi siitä, kun lattiat ovat tavaroista tyhjiä, tasot vapaina ja kotona on tilaa hengittää. Kun tavaramäärä kotona on kohtuullinen on oikeasti aikaa keskittyä tärkeämpiin asioihin.

You Might Also Like


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.